+40 730 95 30 39 wine@winecraft.ro

WSET® Level 2 Award in Wines and Spirits

Cursul se adresează celor care doresc să aprofundeze cunoștințele oenologice și celor care au nevoie de un nivel superior în materie de degustare și informații pentru o carieră profesională.

Care sunt obiectivele cursului?

  • Dobândirea cunoștiințelor de bază în ceea ce privește vinurile internaționale și soiurile importante de struguri
  • Aproprierea tehnicii de degustare a vinului folosind Abordarea Sistematică în Degustare  WSET
  • Elucidarea informațiilor prezente pe etichetă sticlelor de vinuri
  • Degustarea și înțelegerea marilor stiluri de vinuri
  • Procedeul de vinificație
  • Producția de vinuri spumante, dulci și fortifiate

Cui se adresează cursul?

  • Celor interesați de domeniul vinului și de degustări:  pasionați și profesioniști
  • Celor care doresc să urmeze o carieră în domeniul oenologiei și/sau HORECA
  • Celor care doresc să dobândească cunostiinte suplimentare în degustarea de vinuri, deținând deja o bază

Detalii despre curs

  • Cursul este susținut de un professor acreditat WSET care alternează teoria cu degustarea practică
  • Structură cursului este impusă de centrul WSET din Londra (prezentarea și exercițiile practice)
  • 50% din timp este alocat teoriei, 50% degustării de vinuri.
  • Cursul este susținut în limbă engleză

 

Condiții de înscriereVârsta peste 18 ani; Nivel intermediar de limba engleză
Degustare de vinuriDegustarea și descrierea vinurilor folosind metoda WSET
Asocieri culinareGhid al asocierilor culinare
Servirea și păstrarea vinuluiAbordarea tehnicilor de servire și păstrare optime ale vinurilor precum și recunoașterea defectelor vinurilor
Responsabilitate civicăNoțiuni de consum al alcoolului într-o manieră responsabilă
EtichetaÎnțelegerea și dobândirea termenilor prezenți pe etichetele de vinuri
Tipuri și stiluri de vinuriFactorii care influențează gustul diferit al vinurilor
Tipuri de struguriCaracteristicile și stilurile de vinuri produse din soiurile principale internaționale, dar și cele mai importante soiuri locale de struguri:

Soiuri importante de struguri albi: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling

Alte soiuri albe: Albariño, Chenin Blanc, Gewurztraminer, Muscadet, Pinot, Gris/Grigio, Semillon, Torrontés, Trebbiano și Verdicchio

Soiuri importante de struguri negri: Cabernet Sauvignon, Grenache, Merlot, Pinot Noir,Syrah/Shiraz

Alte soiuri negre: Barbera, Carmenère, Gamay, Malbec, Montepulciano, Nebbiolo,Pinotage, Primitivo, Sangiovese, Tempranillo și Zinfandel

Principalele regiuni producătoare de vin

 

Principalele stiluri de vinuri din regiunile mondiale producatoare de vin: Franța, Germania, Italia, Spaina, SUA, Argentina, Chile, Australia, Noua Zeelandă și Africa de Sud
Număr de vinuri degustate48 de vinuri
MaterialeParticipanții primesc suportul de curs Level 2 Award in Wine and Spirits: carte, ghidul practic cu hărți și card de degustare
Durata cursului16 ore (2 sesiuni a cate 8 ore) + 1 oră examen
Pregătire individualăSe recomandă o perioada de studiu de 12 ore înaintea cursului
Examen50 de întrebări grilă în 60 de minute

Punctaj de trecere: peste 55% răspunsuri corecte

DiplomăToți participanții care promovează vor primi o diplomă și o insignă WSET

Pentru mai multe informații vizitați: https://www.wsetglobal.com/media/4692/wset_l2wines_spirits_specification_en_aug2017.pdf

Taxa cursului este cu TVA și include: suportul de curs, fișele pentru examen, paharele și vinurile degustate.

Înscrierea la curs trebuie să se facă cu 3 săptămâni înaintea începerii cursului și este validă după emiterea facturii și încasarea banilor.

Completați formularul următor pentru înscriere:  Enrollment form Winecraft WSET 2

 

ro_RORomână
en_USEnglish ro_RORomână