+40 730 95 30 39 wine@winecraft.ro

WSET® Level 3 Award in Wines

Cursul se adresează celor care doresc să dețină cunoștințe temeinice de oenologie (pasionați precum și cei care lucrează în industrie); se studiază majoritatea soiurilor de struguri și a stilurilor de vin din întreaga lume, și se explorează în amănunt factorii care influentează stilul, calitatea și prețul unui vin.

Care sunt obiectivele cursului?

  • Aprofundarea cunoștințelor în ce privește soiurile de vin internaționale și locale
  • Explorarea amănunțită a factorilor care influențează stilul, calitatea și prețul unui vin
  • Aproprierea tehnicii de degustare a vinului folosind Abordarea Sistematică în Degustare WSET
  • Înțelegerea factorilor cheie în producția vinului: locație, creșterea viței-de-vie, vinificare, maturare, îmbuteliere
  • Producția de vinuri spumante, dulci și fortifiate

Cui se adresează cursul?

  • Celor interesați de domeniul vinului și de degustări: pasionați și profesioniști
  • Celor care urmează o carieră în domeniul oenologiei și/sau HORECA: F&B Manager, Manager de restaurant/bar, Importator, Proprietari de crame

Detalii despre curs

  • Cursul este susținut de un professor acreditat WSET care alternează teoria cu degustarea practică
  • Structura cursului este impusă de centrul WSET din Londra (prezentarea și exercițiile practice)
  • 50% din timp este alocat teoriei, 50% degustării de vinuri
  • Cursul este susținut în limba engleză

 

Condiții de înscriereVârsta peste 18 ani; Nivel intermediar de limba engleză; Deținerea diplomei Level 2 sau experiență și cunoștințe susținute în domeniu
Degustare de vinuriDegustarea și descrierea vinurilor folosind metoda WSET
Asocieri culinareGhid al asocierilor culinare
Servirea și păstrarea vinuluiAbordarea tehnicilor de servire și păstrare optimă ale vinurilor precum și recunoașterea defectelor vinurilor
Responsabilitate civicăNoțiuni de consum al alcoolului într-o manieră responsabilă
EtichetăÎnțelegerea și dobândirea termenilor prezenți pe etichetele de vinuri
Tipuri și stiluri de vinuriFactorii care influențează stilul, calitatea, prețul vinului, din vie până la sticlă
Vinurile liniștiteStilul vinurilor produse în cele mai importante regiuni ale lumii: Franța, Italia, Spania, Portugalia, Germania, Europa Centrala și de Sud Est, Africa de Sud, Australia, Noua Zeelandă, America de Nord și Sud, Anglia și Țara Galilor
Vinurile SpumanteMetode de producție și principalele stiluri de vinuri spumante din marile regiuni producătoare: Franța, Germania, Italia, Spania, Lumea Nouă – Australia, California, Noua Zeelandă și Africa de Sud
Vinurile FortificateMetode de producție și principalele stiluri de vinuri fortificate din marile regiuni producătoare:  Spania, Portugalia, Franța, Australia
Număr de vinuri degustatePeste 80 de vinuri
MaterialeParticipanții primesc suportul de curs Level 3 Award in Wines: carte, ghidul practic cu hărți și card de degustare
Durata cursului28 ore (6h/zi timp de 5 zile consecutive) + 2H30  examen
Pregătire individualăSe recomandă o perioada de studiu de 56 ore înaintea cursului
ExamenExamenul are 2 părți:

Partea teoretică: 50 de întrebări grilă și 4 întrebări cu răspuns de redactat – 2 ore

Partea practică: degustare în orb a 2 vinuri – 30 minute

Punctaj de trecere : peste 55% răspunsuri corecte la fiecare probă

Examenul se susține în luna septembrie

DiplomăToți participanții care promovează vor primi o diplomă și o insigna WSET

Pentru mai multe informații vizitați: https://www.wsetglobal.com/media/4701/wset_l3wines_specification_en_jul2017.pdf 

Taxa cursului este cu TVA și include: suportul de curs, fișele pentru examen, paharele și vinurile degustate

Înscrierea la curs trebuie să se facă cu 3 săptămâni înaintea începerii cursului și este validă după emiterea facturii și încasarea banilor.

Completați formularul următor pentru înscriere:  Enrollment form Winecraft WSET 3

ro_RORomână
en_USEnglish ro_RORomână